Fastholdelse af medarbejder

Assistance HR Partners A/S
Mederarbejdersamtale
Vil du have, at dine gode medarbejdere elsker at arbejde i din virksomhed? At de foretrækker at arbejde hos dig på trods af bedre tilbud fra andre arbejdsgivere? Vi har værktøjerne til at gøre din virksomhed til en medarbejdermagnet.

Sådan fastholder du den gode medarbejder

Fastholdelse handler i bund og grund om trivsel på arbejdspladsen. Du skal sørge for gode oplevelser hver gang potentielle eller nuværende medarbejdere er i kontakt med din virksomhed. Du skal altså sætte ind, før du overhovedet har fundet din nye medarbejder.

 

Det starter allerede, når virksomheden skal tiltrække, rekruttere og introducere, udvikle og lede den nye medarbejder. Det er områder, som alle har masser af kontaktpunkter. Det er hér, den afgørende forskel ligger for, om en virksomhed er dårlig, god eller eminent til at fastholde sine medarbejdere.

 

 

Første skridt til fastholdelse af medarbejdere

Det er altså en totaloplevelse for den nye medarbejder, som knytter ham eller hende til din virksomhed. I ”gamle dage” kaldte vi det korpsånd. Det er en følelse af samhørighed. En vilje til at sætte den enhed man indgår i højere end egne interesser. Det er dér, du gerne vil ende.

 

Fastholdelse

 

 

Så hvor starter du?

 

Når du kommer til fastholdelse af medarbejdere kan du starte med, at se nærmere på jeres personalepolitik. Det kan eventuelt fremgå af virksomhedens hjemmeside, hvor områder som følgende kan nævnes:

 

  • Information
  • Grøn politik og arbejdsmiljø
  • Alkohol og rygning
  • Ligestilling
  • Ferie, fridage, sygdom, graviditet og barsel
  • Arbejdstid, rejsepolitik og distancearbejde
  • Løn, pension, frynsegoder og medarbejdertilbud
  • Personalesamtaler
  • Uddannelse og udvikling

 

Vores konsulenter har stor erfaring med at udvikle personalepolitikker, der er skræddersyet den enkelte virksomhed. Det er vigtigt for at skabe en oplevelse, som passer med jeres kultur og mål.

 

 

Skab et godt arbejdsmiljø

At skabe et godt arbejdsmiljø er et af lederens vigtigste værktøjer. I skal naturligvis nå jeres mål og resultater, men I skal også have en høj trivsel. Og det hænger altid sammen. Og det starter allerede ved ansættelsessamtalen. En medarbejders vurdering af arbejdsmiljøet er nemlig stærkt påvirket af, hvordan der er forventningsafstemt fra start.

 

 

Godt arbejdsmiljø

Det der blev stukket i udsigt ved ansættelsessamtalen, bliver det indfriet?

 

 

Det er her det ofte går galt. Arbejdsmiljøet kan vise sig at være markant anderledes end forventet. Eller jobbet udvikler sig i en anden retning end medarbejderens præferencer og kompetencer. Begge ting sker ofte når ansættelsen ikke er gennemtænkt, men sker mere spontant.

 

Et godt arbejdsmiljø skal baseres på faste rammer, klare mål og forventninger. Samtidig er den løbende opfølgning med den nødvendige støtte vigtig, hvis du kan se et behov for det.

 

 

 

Ledelse som værktøj til fastholdelse af medarbejdere

Vi kommer ikke uden om at tale om dårlig ledelse. Undersøgelser viser, at dårlig ledelse er årsagen til, at næsten halvdelen af medarbejderne forlader en virksomhed. Dårlig ledelse giver dårlig trivsel. Det skal også baseres på tillid til medarbejderen. Lederen skal være mere opgaveorienteret i stedet for tidsorienteret og kontrollerende.

 

Medarbejdere i dag ønsker en lang højere grad af involvering i forhold til virksomhedens fremtid. De ønsker udfordringer og udviklingsmuligheder for at kunne se sig selv i virksomheden mere end 2 til 3 år.

 

I Assistance HR Partners A/S har vi mange års erfaring med lederudvikling som skaber synlige resultater – klik her og læs mere om vores lederudvikling.

 

 

Medarbejderudskiftninger er dyre

Fastholdelse (2)

Der er udarbejdet mange forskellige beregninger på hvor dyrt det er, at en medarbejder stopper, og der skal ansættes en ny. Det afhænger naturligvis af medarbejderens organisatoriske placering. Men der er ikke tvivl om, at det forstyrrer og koster mange penge.

 

 

Det koster penge i form af de ressourcer, som I har brugt på at rekruttere medarbejderen plus den tabte arbejdsfortjeneste. Det er normalt kendt, at en fejlrekruttering koster mellem 500.000 kr. og 750.000 kr., dermed kan det betale sig at skabe forudsætningerne for fastholdelse af medarbejdere. Du kan klikke her for at læse mere om vores rekrutteringsprodukt.

 

 

Vi kan hjælpe med fastholdelse af jeres medarbejdere

Et grundigt eftersyn vil give resultater. I et tæt samarbejde kan vi afdække jeres behov for nytænkning i forbindelse med fastholdelse af medarbejdere.

 

Vi udarbejder en organisationsanalyse, og derefter anbefaler vi en skræddersyet løsning til jeres virksomhed, som tager udgangspunkt i jeres unikke behov.

 

Kontakt os og hør mere om dine muligheder. Klik her for at kontakte os eller bliv ringet op ved at klikke her.